Една от звездите на ганайския национален отбор - Асамоа Гиан, е подозиран в отвличане и убийство на своя сънародник и приятел, рапърът Кастро. Нещо повече - пресата в африканската страна твърди, че Гиан и приятелката му направили специален ритуал - жертвоприношение, с Кастро, истинското име на когото е Теофилиус Тагое. Те убили и половинката на музиканта.

Тагое и Джанет Банду липсват от юли месец, когато почивали в ганайски курорт, заедно  със семейството на Гиан. За последно са забелязани на джет, след това вече никой не ги е виждал. Води се полицейско разследване.

Днес Гиан, който направи фурор на световното в Южна Африка, а бе част от тима на "черните звезди" и в Бразилия, разпространи официално становище, в което отрече обвиненията.

"Мълчахме си докато тези изумителни обвинения и слухове се въртяха в медиите. Мълчахме си, защото не искахме да пречим на полицейското разследване. Наранени сме, че се хвърлиха толкова безумни и тежки обвинения. Тези, които ги твърдят, нямат никакви доказателства за думите си. Съзнанието ми не може да побере, че бе набеждават, че съм извършил жертвоприношение", казва Гиан чрез адвоката си.

Футболистът мина преди време през английския "Съндърланд", а сега играе в ОАЕ.