Безпрецедентен натиск цели ликвидирането на TV7 и NEWS7, оплакаха се от двете телевизии. Те са в перманентна криза след като КТБ на Цветан Василев беше затворена. Малко след това те по спешност прекратиха взаимоотнешенията си с всички външи продукции и обавиха фалит. Сега драмата има нов развой. Ето и текста на декларацията на служителите на двете медии:

Ръководството на TV7 и NEWS7 излезе с декларация по повод безпрецендетния натиск, който цели ликвидирането на медиите. Ръководството заявява, че е в невъзможност да плати заплатите на служителите си за месец август заради запорираните всички сметки на медиите от временния синдик.

Това, което виждам, е опит телевизията да бъде смачкана и свалена от ефир. Екипът вече втори месец не е получавал пари. Всеки наш опит да платим заплатите буквално на следващия ден среща реакция - появява се нов запор, ново искане за спиране на сметките, безумни претенции. Т. нар. синдик назначи охранители да пазят телевизията, които предявяват иск за 1 млн. лв. и казват, че ги дължим на фирмата им. За какво, питам аз, Обама ли охраняваме? Искаме да чуем ясната позиция на закона!, заяви изпълнителният директор Емил Кошлуков.

TV7 и NEWS7 отправят призив към останалите медии – да видят какво се случва, ако смятат, че е редно, да мълчат, а ако мислят, че могат – да помогнат.
Прецедентите са опасно нещо, ако днес това се случва с една телевизия, утре може да стане с друга медия!