Тримата обвинени, че подготвят убийство на Делян Пеевски, завеждат съдебни дела прокуратурата, държавата и самия Пеевски. Това обяви адвокат Николай Хаджигенов пред ТВ7. Хаджигенов е нает от Венцислав Върбанов, Красимир Методиев и Георги Христов.

Напомняме, че обвиненията срещу Върбанов, Методиев и Христов бяха свалени, а делото - прекратено от Софийския апелативен поради липса на данни за подготовка за убийство и каквото и да било престъпление.

"Главният прокурор не може просто така да се обърка – да обвини трима души в най-тежкото престъпление, и след това да се извини", обобщи ситуацията адвокатът.

Тримата бяха арестувани на 13 юни - деня, в който прокуратурата и МВР нахлуха показно в сградата, където се намират офисите на КТБ и ТВ7. Същия ден агенция ПИК и БНР съобщиха "неофициална" информация, че поръчител на убийството е мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев. Мъжете бяха обвинени за извършен опит за убийството на Пеевски през май.

Три дни след ареста обаче съдът ги пусна без мярка за неотклонение, след заседание в интензивното отделение на МВР-болница, където лежеше Красимир Методиев в прединфарктно състояние.

Адвокът Хаджигенов твърди, че неговият клиент е преживял много тежки месеци и емоционалното му състояние е нестабилно. Цялата случка била шок и за близките им. На всичко отгоре на бившите обвиняеми още не са върнати иззетите вещи.

"Това е съсипан живот, раздробен на парченца, който тепърва ще трябва да се събира. Не може да се мине просто с едно "сбъркал съм". Тези хора ще носят петното завинаги", каза още юристът.