Кирстен Дънст стои пред вратите на дома си и очевидно чака свой приятел да я вземе. В този момент край нея минава автомобил с две млади, симпатични момичета в него. Те разпознават актрисата, спират и излизат от колата. Без да губят време с дълги въпроси и молби, малко срамежливо усмихнати, те вадят смартфоните си и поред си правят селфи с Кирстен. Тя, като една възпитана млада жена, не им прави проблеми, а се усмихва най-добронамерено. 

Когато импровизираната фотосесия свършва и момичетата се вторачват в екраните на телефоните си, доволни от резултата, Кирстен някак срамежливо предлага на фенките да си поговорят. Очевидно обаче подобна опция въобще не съществува в главите на девойките. На тях им стига селфито с известно лице, с което да се хвалят пред приятелите си. И толкоз. Вече те са звездите, а не актрисата, която всъщност въобще не ги интересува, освен като обект за собствено издигане в очите на близките им. Момичетата сядат в колата си и отпрашват...

w.buro247.ru/media/news/kirsten-danst-v-mini-filme-o-nenavisti-k-selfie.html

Мини филмът Aspirational, заснет за Vs. Magazine от режисьора Матю Фрост, всъщност показва една съвсем обикновена история от ежедневието не само на Кирстен Дънст. А и на всички знаменитости, жертви на селфи модата, превърнати от феновете не в обекти на обожание, а в подобие на кукли от музея на мадам Тусо.

В това две и половина минутно филмче простичко е показан един вече неоспорим факт от превзетия от електрониката човешки бит - пълната алиенация и вторачването не в истинския живот, а единствено в екрана на заместителя му - телефон, таблет, компютър. Авторите на филма молят желаещите да си направят селфи с някоя знаменитост, първо поне да попитат "Може ли?"