Хокейният ЦСКА почна победно с 3:2 (1:0, 2:0, 0:2) срещу испанския "Пучерда" участието си в турнира за Континенталната купа, на който армейците са домакини в столичния Зимен дворец на спорта.

Според специалистите, двата отбора са фаворити за първото място, което единствено осигурява класиране в следващата фаза - така успехът тази вечер е от огромно значение. В другия двубой сръбският "Беостар" отнесе "Измир" (Турция) с 20:2. Утре, събота, отново от 19:00 часа, "червените" срещат южните съседи, а "Пучерда" и белградчани играят от 15:30.

Подкрепяни от гласовита агитка, армейците поведоха с попадение на Виктор Стефанек - един от осемте словаци в тима. В края на втората третина те нанесоха удар с две попадения за малко повече от минута. Първо се разписа Георги Искренов - син на Божидар Искренов-Гибона, който гледа на живо своя наследник. Малко след това Алексей Йотов, едновременно руски и български гражданин, реализира за 3:0.

В третата третина ЦСКА се поотпусна и инкасира два гола, вторият от които в края на срещата. До драма обаче не се стигна - "червените" реагираха хладнокръвно, пък и малко преди финалната сирена останаха с човек повече на леда, тъй като гостите получиха наказание за забавяне на играта.

Евгения Раданова хвърли първата була за откриването на турнира

За най-добър в редиците на армейците бе определен вратарят Сергей Климентиев, привлечен от Русия това лято. Първи официален мач с червения екип изиграха също Искренов и четирима от словаците.

Турнирът бе открит от служебния спортен министър Евгения Раданова, която сложи кънки и хвърли първата була преди началото на мача ЦСКА - "Пучерда".

Всичко за хокейния ЦСКА и за турнира, вижте тук.