Женският ни национален отбор записа втора победа в груповата фаза на световното първенство по волейбол в Италия. Днес в спокойно темпо нашите надиграха с 3:0 гейма (25:16, 25:20, 25:23 ) тима на Камерун. Далеч по-трудно им беше преди два дни при  драматичната победа с 3:2 срещу Турция.

Основната цел в днешния мач бе бърза и чиста победа, а Страшимира Филипова и компания безпроблемно изпълниха тази задача. От двете страни на мрежата бяха противопоставени два отбора от различна величина, като по-високата класа на българките им позволи да доминират през цялото време.

Треньорът Владимир Кузюткин бе заложил на по-различен стартов състав в сравнение с предните три мача. Диана Ненова, Нася Димитрова и Кремена Каменова започнаха като титулярки, но в хода на срещата Каменова бе заменена от Елица Василева. На полето се появи и Славина Колева, а в третия гейм в игра видяхме и Лора Китипова. Така почти всички момичета от групата получиха шанс за изява в днешния двубой.

Ако тимът на България се класира за втората фаза на мондиала обаче, тази победа няма да бъде от никакво значение, тъй като Камерун няма да продължи напред и точките, спечелени срещу африканките, няма да влязат в актива ни. А за да си гарантираме класиране в следващия кръг още днес, Канада не трябва да спечели три точки от Сърбия. При положение, че този оптимистичен план не се изпълни, то утре ще гоним задължителна победа срещу „кленовите листа”. Мачът е от 18:00 ч.