"Левски" наказа "Лудогорец" с 3:2 в шоумач на "Герена" от 10-ия кръг на "А" група. "Сините" не само потвърдиха все по-добрата си форма напоследък, а и отново показаха, че най-добре от всички в България се противопоставят на трикратния първенец от последните години.

Подкрепяни от над 8000 зрители, домакините поведоха още 5-ата минута чрез Мигел Бедоя, който се възползва от лоша намеса на вратаря Владислав Стоянов. В 16-ата Козмин Моци изравни от дузпа. "Сините" дръпнаха в резултата само за 10 мин между 27-ата и 37-ата, когато Георги Сърмов и отново Бедоя взривиха публиката, която направи запомняща се хореография преди началото на двубоя.

В 43-тата минута "Левски" получи още един бонус - с директен червен картон бе изгонен Жуниор Кайсара, който реагира гневно при разпра с Веселин Минев. Въпреки това "Лудогорец" не се предаде. В 78-ата влезлият като смяна Вандерсон намали и направи заключителните минути повече от вълнуващи. В крайна сметка "Левски" удържа и с трите точки събра 19 - с една по-малко от ЦСКА, който утре гостува на "Берое". "Лудогорец" е четвърти с 18 пункта.

Мигел Бедоя елиминира Владислав Стоянов за 3:1

А днешното дерби на "Герена" ще се запомни с многото положения за гол и за двата отбора, гостите удариха две греди - първата в началото на срещата, а втората в самия край. "Левски" за първи път в шампионата игра с юбилейния си червено-жълт екип. А на "Лудогорец" сега предстои да срещне европейския крал "Реал" (Мадрид) в Шампионската лига.

"Единствено съжалявам, че не можахме да направим резултатът по-голям, за да можем да натрупаме още по-голямо самочувствие, коментира треньорът на "сините" Георги Иванов-Гонзо. - Смятам, че нашият отбор днес изигра един много добър мач. През цялото време бяхме агресивни, контраатакувахме добре, владеехме топката, не давахме никакви шансове на "Лудогорец". Като цяло съм доволен от всеки един от футболистите."

"Ние имахме идея как трябва да противодействаме на "Лудогорец". Знаехме техните слаби страни и се опитахме да ги използваме. Успяхме доста проблеми да създадем на нашия противник. Накрая треперихме в последните 5-6 минути, но трябваше преди това да решим мача. Всеки двубой е различен. Аз знам как се побеждава "Лудогорец", това и казах на футболистите - че ако изпълнят всичко, което казвам, те ще победят. 

Направиха го, тяхна е заслугата, не е моя, защото те са хората, които са на терена и правят разликата. Радвам се за тези футболисти, защото те в последните месеци бяха подложени на убийствени критики от всички, от наши привърженици, дори от вас, журналистите. Единственият, който имаше доверие в тях, бях аз", допълни Иванов.

Треньорът на шампионите Георги Дерменджиев отдаде поражението на мисълта за предстоящия съперник - "Реал" (Мадрид). Но поне не потърси оправдание в това.

"Футболистите добре осъзнават, че трябва да се играе абсолютно равномерно, но в крайна сметка малко или много мисълта е насочена към "Реал", рече той. - Неприятна загуба, направихме слабо първо полувреме. Получава се слаба игра в един период, в който след това трябва да играем с "Реал" (Мадрид). По същия начин се получи и срещу "Локомотив" (София)."

"Ние ще анализираме всичко и ще видим къде сме допуснали грешки. Видяхте, че второто полувреме дори с 10 човека променихме играта си. Грешките, които направихме, бяха индивидуални. "Левски" се постара, но нищо не ни изненада от това, което очаквахме. Всички загубени точки са отстъпление назад и след това ще трябва да полагаме двойно повече усилия, за да стигнем тези, които са пред нас", отчете наставникът.