Удари се сипят отвсякъде върху новия политик Николай Бареков. Лютви Местан определя желанието му да блокира граница с Турция като ненормално, бивши служители си искат парите, а напусналата го Калина Крумова направи Евромайки-2. Двамата вече влязоха в спор чия е идеята и името.

Според Бареков "Евромайки" е измислил лично и само той. Формацията била създавана  2 години, твърди новият политик. По думите му миналата година Крумова го е потърсила за работа в Тв7. Тогава й обяснил, че освен медийна, може да продължи и с политическата си дейност.

"В този момент вече работех с Даниела Колева. И първият човек, на когото бях споделил идеята си за "Евромайки", беше Даниела Колева, а вторият - Калина Крумова", е версията на Бареков.

От ББЦ твърдят, че името "Евромайки" е запазено и организацията разполага с патента за него.

Калина Крумова има друга версия. Според нея от ББЦ само са подали искане за регистрацията на търговската марка "Евромайки", но нямат крайно решение. Според нея спорът ще трябва да се реши от компетентните органи, т.е. ако се наложи и от съда.

"Ние сме запазили наименованието „Евромайки“ за сдружението в „Информационно обслужване“ АД и имаме удостоверение за това – ако името вече беше запазено, щеше да ни бъде отказано да го запазим", обяви Крумова във фейсбук.

Новото "Евромайки" според бившата депутатка от "Атака" е сдружение с нестопанска цел като Крумова твърди, че то не се създава с политически цели и няма да прераства в партия.

Калина Крумова е заменила верната си съратничка от първия вариант на "Евромайки" Даниела Колева с актрисата Ернестина Шинова, жена на Андрей Слабаков.

"Сега ще видите какво могат жените!", така се обърна Шинова към учредителките на сдружението. Тя ще ръководи сектор "Култура" в организацията и бе избрана за нейн заместник- председател. Управителният съвет на "Евромайки" включва девет представителки на различни професии, региони на страната и възрасти, гласи официалната информация.

По-късно размяната на реплики се пренесе на съвсем женско ниво. В словесната схватка се включи и Мария Календарска, водачка на листа, известна и като жената до Бареков.

"Днес видях една потресаваща некомпетентност, която е характерна за политическите "калинки", коментира тя. "Марката "Евромайки" е запазена в Патентното вемоство, а не в ИТ компанията "Информационно обслужване", от което Крумова има удостоверение и която само предлага изграждане и поддръжка на национални бази данни и електронни регистри. Очевидно Крумова разчита на близките си отношения с ГЕРБ, за да си представя, че може да регистрира такова политическо движение с името на "Евромайки", което е патентновано и няма уважаващ себе си съд, който да направи такава регистрация", произнесе се компетентно и Календарска.

Калина Крумова изненадващо обяви преди десетина дни, че напуска ББЦ. По време на евровота тя бранеше със зъби и нокти, дори и по време на тв-изяви Николай Бареков и финансирането на ББЦ. Сега обясни, че не приемала включването в коалицията на партии като "Лидер". Преди дни тя отново повтори, че "никога не съм подавала молба за членство в ГЕРБ, никога не съм била член на ГЕРБ. Ако бяха насочила усилията си към ГЕРБ, най-вероятно щях да бъда член на ГЕРБ". Тя започна политическата си кариера от "Атака", даде субсидията си като независим депутат на ГЕРБ, а след това стана част от "Евромайки" като част от ББЦ. Сега идва ред за "Евромайки" - 2