Жителите на столичния квартал Панчарево и гостите на живописното езеро могат най-сетне да си отдъхнат! Панчаревското чудовище е напълно безопасно!

През последните дни в интернет се появиха серия от клипове, показващи любителски записи на т. нар. Панчаревско чудовище. Някои от тях са наистина впечатляващи с детайлността си и дори и Неси от шотландското езеро Лох Нес може да им завиди. Ето един от тях:

И още един:

Истината за Панчаревското чудовище обаче се оказа разочароваща за любителите на свръхестественото и за запазилите детското в себе си. Просто днес от 16 до 22 часа на Панчаревското езеро ще се проведе второ издание на фестивала РеВИЗИЯ, който използва аудио-визуални изкуства, за да провокира промяна и преосмисляне на емблематични градски места. С името на тазгодишното издание “Чудо-вижте” организаторите отправят послание за двусмислената функция и състояние на района на Панчарево, който има нужда от съсредоточаване на усилия, за да се превърне в едно от чудесните места за разходка на софиянци и гости на града.

Акцентирайки върху актуалното състояние на езерото, през миналата седмица се стартира кампания, в която се пускат серия от клипове с фалшиво чудовище, забелязано в Панчарево, които бързо събират над 100 000 гледания в социалните мрежи и така привличат общественото внимание към него.