СИМОНА РУСЕВА

Обявеният за снощи прием на Джордж Клуни (53 г.) и годеницата му Амал Аламудин (36 г.) се оказа сватба.

Всички очакваха, че събитието ще е в понеделник в кметството на Венеция. С добре премисления си ход холивудският чаровник избегна нежеланата от него суматоха около събитето.

Младоженецът наднича нетърпелив в очакване на булката.

За да не изтече информация, Клуни не е издал дори пред поканените гости, че сватбата ще е снощи. Той и Амал са изпратили писмено съобщение до всички: “Събота е свободен ден, прекарайте го, както намерите за добре. В 17 ч ви каним на чаша в хотел “Чиприани” (където нощуваха гостите - бел. ред.). След това поемаме с лодки. Това е всичко, което трябва да знаете, освен и това, че в края на вечерта отново ще бъдете върнати с лодки до хотела.”

Сватбеното тържество се е състояло във венецианския 7-звезден хотел “Аман”, който е част от “Палазо Пападополи”. Дворецът с 450-годишна история се намира на Канале Гранде.

Сватбата бе в хотел "Аман".

Стотици фоторепортери, държани на разстояние от силите на реда, снимаха лодките, с които гостите на предполагаемия прием пристигаха в хотела. Той е достъпен единствено по вода. Според запознати 400 униформени са охранявали лодките и двата хотела - “Чиприани” и “Аман”.

Флотилия от сватбари.

В лодката на облечения в смокинг на “Армани” Клуни беше бъдещият му тъст Рамзи Аламудин.

Джордж Клуни с тъста си (до него с очилата) на път към тържеството.

За сватбата съобщи късно снощи адвокатът на Клуни Стен Розенфилд. Клуни и Амал са казали “да” на частна церемония. Бракосъченавието е било извършено от бившия кмет на Рим и близък приятел на младоженеца Валтер Ветрони.

Щастливото събитие е започнало с прием за 130-те специално поканени гости в градината оазис на хотела “Аман”. Всички от обслужващия персонал, както и гостите, е трябвало да се разделят с мобилните си телефони, за да не се правят снимки и да не подава информация навън.

Мат Деймън и част от гостите преди приема, който се оказа сватба.

На сватбата са присъствали светила от големия екран и от шоубизнеса. Ето някои от тях:

Синди Крауфорд и съпругът й Ранди Гербер. Според някои източници именно той е бил кум на сватбата.
Бил Мъри и компания.
Ричард Кинд също бе гост на церемонията.
И отново Мат Деймън, докато слиза от водното такси.
Емили Блънт в любимите си сини нюанси, които подчертават очите й.

Твърди се, че младоженците са пожелали снимки от сватбана да бъдат публикувани единствено в сп. “Вог”. Не случайно за бракосъчетанието е била поканена главната редакторка Ан Уомтоур.

За доброто настроение Клуни е поканил 15-членен оркестър. Изпълненията са били от джаз до класика.

След един неуспешен брак с актрисата Талия Балсам (1989 – 1993 г.) и поредица любовни афери, Клуни най-сетне се реши отново да надене брачната халка.

Изгората му Амал е далеч от блясъка на Холивуд. Тя е родена в Ливан, но семейството се мести в Лондон. Аламудин е завършила право в Оксфорд и е известна адвокатка по човешки права. Тя работи за ООН, консултантка е лично на генералния секретар Бан Ки Мун. Защитава известни политици в цял свят. Сред нейните клиенти са бившата украинска премиерка Юлия Тимошенко и основателят на Уикилийкс Джулиан Асанж. Говори свободно английски, френски и арабски език.

Ослепителната булка.

Тя и годеникът й Джордж в петък преминаха по каналите на Венеция с лодка такси “Аморе” (любов). След това влюбените се разделиха, спазвайки стар обичай – всеки отбеляза загърбването на волния живот в свой кръг.

Клуни се отправи с мъжката си компания към венецианския изискан ресторант “Да Иво”. След това всички продължиха с наздравиците в бара на луксозния 5-звезден хотел “Чиприани”. Специално за Клуни са били доставени кубински пури, твърдят запознати. Предпочитаната напитка е била текила, а в края на вечерта Клуни трудно е пазил равновесие.

Амал, облечена в червена вечерна рокля, е нагостила гостенките си в ресторанта на 7-зевдният хотел “Аман”. Неотдлъчно до нея са били майка й и сестра й.

Дали снощи Амал се е разделила с фамилията си Аламудин и вече е Клуни, или пък е Аламудин – Клуни, ще прочетем във “Вог”.