Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) все още не знае кой е разкрил самоличността на 16-годишния ученик, който беше зрелищно задържан от спецпрокуратурата, ДАНС и МВР с обвинение за подготовка за извършване на терористичен акт. В отговор на депутатски въпрос вицепремиерката Марияна Николова посочва, че на 24 юни ДАЗД е съставила акт за административно нарушение срещу неизвестно лице. Агенцията обаче "не разполага с данни кой е източникът, дпуснал изтичане на информация за самоличността на детето", заявява Николова. Ако бъде открит по закон нарушителят може да бъде глобен от 1000 до 3000 лв.

На 8 юни спецпрокуратурата заедно със служители на ДАНС и МВР обявиха, че са предотвратили подготовката на терористичен акт в Пловдив. Според службите ученикът е бил вербуван от "Ислямска държава", в дома му бяха открити и материали, от които може да се направи самоделна бомба. В последствие се оказа, че родителите на момчето сами са се свързали с полицията, обезспокоени от поведението на детето си.

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че момчето не е терорист, а вътрешният министър Младен Маринов призова медиите да не се фокусират върху семейството и личността му. Психолози отбелязаха тогава, че след големия обществен интерес по темата, в бъдеще много семейства могат да скрият от полицията подобна информация за децата си.

Въпреки това близък до властта кафяв сайт разпространи имената на детето и неговите близки, от кое училище е, къде живее, какъв бизнес имат родителите му. Това вкара институциите в обяснителен режим. 

"Искам да ви уверя, че на цитирания от вас брифинг, както и на последващи мероприятия за представителите на медиите с участието на служители на МВР, не са предоставени лични данни, свързани с този случай.", обясни в парламента министър Младен Маринов, визирайки брифинга на спецпрокуратурата, на който беше обявено задържането на младежа. 

Зам.-главният прокурор Иван Гешев след това заяви, че не са го извели с качулки от училище с думи - "вие за какви ни мислите".

В последствие стана известно, че и МВР е започнала вътрешна проверка за това дали има изтичане на следствена информация. Тя трябваше да приключи в началото на юли, но не е известно какви са резултатите от нея.