Славното минало на българския футбол се върна, поне за известно време тази есен - ЦСКА и "Левски" са първи и втори в "А" група. Това стана възможно с победи на "червените" и "сините" срещу преки съперници в челото на класирането.

Снощи "Левски" надви за 3:2 "Лудогорец", а тази вечер ЦСКА обърна "Берое" в Стара Загора с 2:1 от 0:1. "Зелено-белите" вече 25 години не могат да спечелят срещу отбора от Борисовата градина.

Така армейците са лидери с 23 точки, левскарите са втори с 19, а "Берое", "Лудогорец" и "Ботев" (Пловдив) имат по 18.

ЦСКА губеше с 0:1 на терена на "Берое" и въпреки че играеше добре - особено през второто полувреме, за втори път през тази седмица се оказа през угрозата на загуба. В 69-ата минута обаче Антон Карачанаков изравни с ефектен гол от свободен удар. В 80-ата, след добра акция, Серджиу Буш наклони везните в полза на гостите и в резултата. В самия край румънецът пропусна да направи 3:1.

След двубоя треньорът на "Берое" Петър Хубчев призна, че противникът му е показал по-висока класа и заслужено е спечелил. А Стойчо Младенов изтъкна характера, демонстриран от ЦСКА, след злощастното и бледо отпадане за Купата на България с 1:2 от "Монтана".

Другите резултати от днес: "Черно море" - "Локомотив" (София) 0:1, "Славия" - "Хасково" 1:0. Утре, 29-и, е последният мач от предпоследния за първия полусезон кръг - "Литекс" приема "Марек".