Новината покрай замразяването на зала 1 на НДК в София и на Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ във Велико Търново развълнува силно българската аудитория. Поради небивалия интерес мениджърите на Руския национален балет на лед Ballet on ice решиха шоуто да гостува и във Варна.

Освен това за всеки един от трите града (София, Велико Търново и Варна) е добавено по още едно представление. Така Руският национален балет ще бъде в България една седмица за цели 6 спектакъла, като във всеки един от трите града ще бъдат изиграни по два спектакъла -  „Лешникотрошачката“ и „Пепеляшка“ по Джоакино Росини.

Сега Ballet on ice ще пристигне с два тира с декори и един тир с оборудването за пързалката. Само смяната на декорите за всяко едно от произведенията отнема 4 часа. Замразяването на сцената ще продължи 38 часа. Костюмите и кънките на артистите се поддържат при специални условия, тъй като са изработени специално за всяка една сцена от спектаклите и са от много скъпи платове и детайли, ушити от шивачите на Националната руска танцова академия. 

Балетът „Пепеляшка“ е измислен по познатата приказка и е много привлекателен спектакъл за малки и големи. Ще бъде изигран в оригинал, но този път на лед. 

Ето и датите и часовете на цялото турне на St. Petersburg Ballet on ice:

Варна – Фестивален комплекс, 23 ноември - „Лешникотрошачката“, 24 ноември - „Пепеляшка“ (и двете от 19 ч.);

В. Търново – ДКС „Васил Левски“, 26 ноември - „Лешникотрошачката“, 27 ноември - „Пепеляшка“, (и двете от 19 ч.);

София – зала 1 на НДК, 29 ноември - „Пепеляшка“, 14 ч; „Лешникотрошачката“, 20 ч.

Продажбата на билети стартира този петък. Първите 200 за „Пепеляшка“ и първите 200 за „Лешникотрошачката“ са на промоционални цени - с 10 лева по-ниски от редовните. Промо цените са от 30 до 70 лева и ВИП - 90.

Можете да ги купите в Билетен център НДК, на Туристически информационен център Велико Търново, на касата на Фестивален комплекс Варна, в магазини Пикадили, Офис 1, Германос, на бензиностанции ОМВ и онлайн в системата на Eventim.bg.