Личната помощничка на Доналд Тръмп Мадлин Уестърхаут подаде оставка в четвъртък, след като президентът на САЩ научил, че тя е разказала на журналисти подробности от живота му, съобщи Си Ен Ен, цитирана от БТА.

Тя участва още през 2012 г. в предизборния екип на републиканския кандидат-президент Мит Ромни. Според източници, цитирани от "Ню Йорк Таймс", Уестърхаут се разплакала при новината, че Тръмп е спечелил президентските избори. Бившият шеф на кабинета на Тръмп генерал Джон Ф. Кели ѝ бе възложил задачата да блокира контактите (по телефона и на живо) на външни лица с президента.

Доналд Тръмп и Мадлин Уестърхаут. Снимка Twitter

Офисът на Уестърхаут е бил точно срещу Овалния кабинет и тя е нямала право да разкрива никаква информация за личния и семейния му живот. Тя се опитала да поеме нови ангажименти в Белия дом, включително да организира посещения на президента в чужбина.

Действията й предизвикали недоволството на други служители от правителството. 

Последна капка станала среща на Уестърхаут с журналисти в имението на Тръмп в щата Ню Джърси, когато изглежда тя им разказала подробности от живота на президента, но без да ги предупреди да не правят запис. След като това се разчуло, в Белия дом се заговорило за евентуалното ѝ уволнение. 

"В никой друг период от историята на нашата Страна Медиите не са били толкова Лъжливи, Изопачаващи и Корумпирани", написа Тръмп в Twitter.

Той изрази надежда, че когато настъпи време за оценка на неговото президентство, ще му бъде призната заслугата за "осветляването на огромната непочтеност" на медиите, съобщи Си Ен Ен.