Бившият лидер на ДСБ и бивш премиер Иван Костов е оглавил Реформаторския блок и Реформаторите не работят за дясно-центристка коалиция, а искат да дадат мандата на БСП. Това обяви пред избиратели във Велико Търново във вторник лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от партийния си пресцентър.

"Убеден съм в това. Първите избори за ГЕРБ бяха европейски, имахме 5-има евродепутати и нямахме къде да ги приемем. Европейската народна партия (ЕНП) направи извънреден конгрес в Мадрид, за да приемат ГЕРБ. Само една партия от стотиците в Европа гласува против – Костов, от цяла Европа, за да може БСП да управлява с ДПС колкото се може повече години", каза Борисов. Във Велико Търново той бе заедно с главния секретар на ЕНП Антонио Лопес.

"Не искаха Дянков - няма Дянков, не искаха Цветан Цветанов - няма Цветан Цветанов, ама сега да няма и Бойко Борисов? Да направим коалиция, но да няма никой от ГЕРБ. Да ги изкараме отпред и да ги сложим. Как ще стане?"попита Борисов.

И заяви, че ако ГЕРБ няма 105-110 депутати няма да води коалиционни преговори. 

"Иначе ще ни извиват ръцете. Няма да се поддам на такива като Радан, Костов и компания и ще им върна мандата", заяви Борисов.

Според него ако влязат много малки партии, това означава, че големите ще бъдат зависими от тях, което ще доведе до изключителна нестабилност на държавата.

"Трябва ни максимално голям резултат, за да можем да предложим на другите партии да спасим заедно България – това не е коалиция или разбирателство. Това е в името на спасението на държавата, защото всичките й параметри са на червено", каза Борисов.