Кристалина Георгиева обеща да работи "за истинска работна култура" и "силна отчетност пред гражданите" и за европейски бюджет, който ще помогне не ЕС да излезе от кризата и да си върне доверието на гражданите в започналото й преди малко изслушване в комисиите по бюджет, бюджетен контрол и правни въпроси на Европейския парламент.

Георгиева е кандидат за заместник-председател на Европейската комисия по бюджета и човешките ресурси. В това си качество тя ще отговаря за изразховането на европейския бюджет от около 140 милиарда евро и управлението на персонал от около 35 000 души.

"Какво постигаме с всяко похарчено евро? Достатъчно силен ли е нашият контрол, за да пазим фондовете си? Създали ли сме условия хората ни да бъдат отлични във вършенето на работата си", каза Георгиева представяйки приоритете си.

"Обречени не сме да използваме бюджета си мъдро", заяви Георгиева, подчертавайки значението на еврофондовете за ликвидирането на щетите от кризата, възстановяването на растежа и заетостта и "да възстановим доверието в Еропа като сила на доброто".

(Очаквайте подробности)