ЦИК забрани излъчването на клип на партия "Зелените", в който се казва "И свобода за конопа". "Несъмнено е посланието, съдържащо се в клипа, с което се призовава за разрешаване свободната употреба на растението коноп с оглед наркотичното му действие", аргументират се от ЦИК.

Сигналът за клипа е получен от СЕМ. Според ЦИК този клип,  съдържащ директен призив за разрешаване употребата на наркотично вещество, се нарушава забраната за използване на агитационни материали, които накърняват добрите нрави, посочена в Изборния кодекс. "Добрите нрави са морална категория, според която в обществото са възприети за приемливи определени нравствени ценности. Такава морална ценност е неупотребата на наркотични вещества. В този смисъл провокативното използване на темата за легализация на определено наркотично вещество като начин за печелене на гласоподаватели е недопустимо и накърнява добрите нрави", се казва в решението на ЦИК.

Забраната важи за електронните медии и интернет. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.