Извънреден кръг от националните надбягвания със зебри ще се проведе у нас на 5 октомври, неделя. Клуб Z ще ви направи свидетели на всички етапи от състезанието, като ще отбелязва всеки драматичен развой в надпреварата.

Провеждането на извънреден кръг се наложи, след като титлите на предишните три победителки в състезанието – червената, лилавата и черната зебри, бяха отнети малко повече от година след завоюването им, заради преяждане, нахалство и злоупотреба (с власт). Отнемането на медалите стана след масови публични протести на почитателите на този спорт, които успяха да извоюват провеждането на извънреден кръг от вътрешното първенство.

Състезанието ще следим в неделя благодарение на две оторизирани спортни агенции, които ще мерят постиженията съответно от лявата и от дясната страна на хиподрума. Междинните резултати ще се обновяват през целия ден и ще могат да се проследят на сайта www.clubz.bg.

До момента за участие в надпреварата се класираха 25 разноцветни зебри, като основните претенденти за първите места в родния финал, които Клуб Z ще проследи особено внимателно, ще се състезават със следните номера:

№ 9 Светлосиня зебра – залепена като гербова марка вдясно от центъра и тренирала изключително върху нови магистрални настилки и в тунелите на метрото.

№ 22 Червена зебра – най-старата участничка, опираща се на стогодишни традиции в бягането, която ще бъде яздена от нов жокей.

№ 18 Лилава зебра – особено толерантна състезателка с голям опит, трупан в Делиормана и Родопите, притежава завидни умения да скача през обръчи.

№ 7 Тъмносиня зебра - добила популярност като истински реформатор в тази дисциплина с известен уклон към блоковото разделение и командирските заръки.

№ 13 Синьо-жълта зебра – млада участничка, с едва едно състезание зад гърба си, често плаче за бедните, готви се за казарма и не е сигурно докога ще има спонсор.

№ 24 Червено-черна зебра - братовчедка на черната, известна с това, че търси спасение по фронта и с девиза: „Ако умра ил загина, немой да ме жалите“.

№ 11 Черна зебра - маскирана като националистическа зебра, има нова рокля от ГУМ в Москва и бленува за волни южни потоци.

№ 14 Зебра бордо – стара състезателка с пластична операция, препускала из президентските коридори, но започваща отново от А и Б в този спорт.