ЦСКА спечели минимално с 1:0 срещу "Ботев" (Пловдив) в най-интересния мач 11-ия кръг в "А" група. В двубой с много малко голови ситуации и повече битка, отколкото футбол, Тони Силва осигури трите точки за армейците с попадение с 67-ата минута.

И  преди този кръг бе ясно, че ЦСКА ще е начело след първото завъртане в шампионата или "есенен дял", както се наричаше при стария формат. Сега "червените" имат пет точки аванс пред втория "Берое", а колко точно напред ще са пред преследвачите си ще стане ясно утре, събота, когато са двубоите на "Литекс", "Левски" и "Лудогорец".

Днешният двубой на "Българска армия", започнал с минута мълчание заради трагедията в Горни Лом, бе специален за феновете на ЦСКА, които след две години се върнаха в ремонтирания сектор "Г".

Треньорът на "канарчетата" Велислав Вуцов остро критикува съдийството на Георги Йорданов и на неговите помощници, той има претенции за неотсъдена дузпа за неговия тим и че голът на армейците бил от засада. Стойчо Младенов пък за пореден път обяви, че тимът му играе мач за мач, предвид сложното финансово състояние на клуба.

В другите мачове от днес "Черно море" взе глътка въздух с 1:0 на терена на "Хасково", а за първи път от 23 години "Берое" победи столичния "Локомотив" в "Надежда", при това с убедителното 3:0. 

В събота са мачовете "Марек" - "Левски" (15:00 ч), "Локомотив" (Пловдив) - "Литекс" (17:30) и "Лудогорец" - "Славия" (20:00).