Да гласуваме по съвест, но всички заедно. Това бил начинът да постигнем демократична и просперираща България, каза президентът Росен Плевнелиев, след като днес даде своя вот.

Росен Плевнелиев гласува в София.

България се нуждае от легитимен резултат на изборите и излъчване на политически кабинет, заяви пък служебният премиер проф. Георги Близнашки.

Премиерът гласува в столичната професионална гимназия „Джон Атанасов".

Гласувах за единствения възможен ход за България – европейският. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и водач на великотърновската кандидат-депутатска на партията Цветан Цветанов, след като даде своя вот.

В 10,45 ч Цветан Цветанов упражни правото си на глас в Хуманитарна гимназия във Велико Търново.

За „промяна“ гласува водачът на листата на Реформаторския блок във Варна и председател на ДСБ Радан Кънев.

Точно в 9 ч Радан Кънев гласува в секция 35 в Регионалната библиотека „Пенчо Славейков" във Варна.

България да има стабилно правителство и парламент, които да възродят държавността и да създадат икономически и социални предпоставки за успеха на нацията. За това е дал вота си лидерът на партия АБВ Георги Първанов.

Лидерът на АБВ Георги Първанов гласува в 28 СОУ "Алеко Константинов"

Българите трябва да направят своя избор така, че бъдещото управление да не е загадка, а да бъде в името на народа. Това заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров след като гласува.

Сидеров даде вот в избирателна в секция номер 7 на бул. "Генерал Скобелев" 58 в София.

"Ще употребя моят преференциален вот, който е в подкрепа на Реформаторския блок. Смятам, че това означава да бъдеш още по свързан с човека, за който си гласувал в твоята избирателна секция, в твоя избирателен район." Това заяви пред журналисти лидерката на Движение "България за гражданите" Меглена Кунева.

Кунева пусна бюлетина в 44 секция на НПМГ "Акад. Л. Чакалов"

Страната ни няма нужда от механично мнозинство, а от смели хора с характер, които са готови да правят решителни промени! За тях гласувам. Това заяви Мария Капон от коалиция "Десните", след като упражни правото си на глас. 

„Гласувах за една държава, която хората усещат повече, най-вече тези, които се трудят, безработните, трудещите се на физическия и интелектуалния труд, малкия, средния бизнес”, каза след като пусна бюлетина лидерът на БСП Михаил Миков.

Лидерът на БСП Михаил Миков гласува в 41-во ОУ "Патриарх Евтимий".
Стефан Данаилов даде своя вот в 107-мо ОУ "Хан Крум", кв. Лозенец.