Почти всички избиратели в село Долни Цибър, община Лом, област Монтана, бойкотират изборите за Народно събрание. До този момент в двете секции на селото има подадени само 5 бюлетини - всичките в едната секция. Другата все още е напълно празна, съобщиха за Клуб Z наблюдатели от Инсититута за развитие на публичната среда. 

Неофициално местните хора споделят, че бойкотират изборите заради това, че нито една институция не им обръща внимание. Някои разказват и за скорошен конфликт с охранители на бизнесмени, които тормозели селото, а властите отказали да се занимават със случая. 

Това е напълно празната урна в една от двете секции на Долни Цибър. Селото е населено предимно с роми. До последните парламентарни избори през 2013 година местните са гласували за различни партии. На изборите за Европейски парламент картината вече е променена и тук от 761 действителни гласа 577 са за ДПС, а 121 за "България без цензура".

В близкия град Лом от рано сутринта ромското население се отправи към урните. Пред едно от училищата, в което се провеждат избори, се получи мълчаливо присъствие. Хората не гласуваха, а очевидно чакаха нещо.

В друга секция обаче въпросите вероятно са получили отговори навреме и местните хора активно гласуваха още от сутринта.