ДПС вече не е първа политическа сила в с. Горни Лом, Видинско, където се случи ужасяваща трагедия няколко дни преди парламентарните избори. Това показват данните от ЦИК. Движението бе на първо място според резултата от изборите за евродепутати преди няколко месеца, но вече е на трето.

Вотът в Горни Лом до голяма степен е отражение на резултатите от страната. На първо място е ГЕРБ със 106 гласа. БСП е на второ с 45 гласа , следвана плътно от ДПС с 43 гласа. Четвърта сила в селото обаче е "България без цензура" с 23 гласа. Следват "Патриотичен фронт" с 15 гласа, "Атака" с 12 гласа, АБВ с 8 гласа и Реформаторският блок с 6 гласа.

Резултатите в с. Горни Лом на двата вота  преди вчерашния - за европарламент през 2014 г. и за парламент през 2013 г. - са изключително любопитни. През 2014 г. първа сила в селото е ДПС. За нея са гласували 94 души, докато през 2013 г. движението има едва 6 гласа. На второ място на евровота е "Коалиция за България" с 46 гласа (70 на вота за НС през 2013 г.). Трета на евровота е "България без цензура" с 36 гласа. На четвърто място е ГЕРБ с 33 гласа (51 на изборите за НС през 2013 г)..

Особено интересен е фактът, че в с. Горни Лом един от най-популярните политици е Мустафа Карадйъ (ДПС). На евровота в общо 94 бюлетини той е получил 84 преференции, въпреки, че е на последното 17-то място в листата.

В свои изследвания политолози вече показаха, че според данните за евровота ДПС е единствената партия, която бележи ръст на евровота през 2014 спрямо вота за НС през 2013 г. Този ръст се дължи на изненадващо силна подкрепа, получена в нетрадиционни за движението райони като Видин, Бяла Слатина, Радомир и др.