Правителство, съставено по модела „Меркел“, поискаха представителите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов тази вечер.

„Гаранцията за бъдещото управление е моделът на г-жа Меркел, с която всички политици обичат да се снимат. Там три месеца преговаряха и договориха всички параметри - борба с престъпността, цени на горива, външна политика, пенсии, заплати, пари за въоръжение, енергетика, всичко. А не, както става при нас да се договарят на тъмно в някакви сараи и не знам къде. И си разпределяха министерства, ресурсни министерства, за да има повечко да крадат“, коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той каза няколко пъти: „Ние няма да участваме на всяка цена“. А колегата му – водачът на НФСБ Валери Симеонов, допълни, че трябва да се договори и какво се случва с проекта „Южен поток“, но само „ако има полза от него“.

„Преди да се говори за кабинет, трябва да видим какво ще прави този кабинет. За нас е важно да има стабилно правителство, но няма да участваме на всяка цена за постове и министри“, каза още Каракачанов.

А на въпроса как ще реагира Патриотичният фронт, ако бъде наречен „златен пръст“ отговори:

„Един човек (Волен Сидеров – бел. ред.) го нарекоха „златен пръст“, защото той така се прояви като докара ДПС на власт. Преди да говорим за условия казваме, че ще говорим с всички български партии с изключение на ДПС. Не говорим нито за РБ, БСП или ГЕРБ, говорим за програма. Ако на бъдещите политици не им е ясно какво трябва да се прави, няма значение дали ще има правителство. В сделки „Ти на мене, аз на тебе“ и „Три-пет-осем“ не участваме“, бе категоричен лидерът на ВМРО.