Все пак ще бъдат издадени смъртни актове на загиналите при взрива във завода за боеприпаси в Горни Лом в най-скоро време. Това съобщи кметът на зачерненото село Илиян Михайлов пред радио “Фокус”- Видин.

Той заяви, че се очаква да излезе съдебно решение от Районен съд-Белоградчик.

“Днес е внесен от общината списъкът с имената на загиналите хора и имаме уверение, че ще бъде издадено съдебно постановление, на база на което ще бъде издаден смъртен акт на всеки от загиналите”, обясни още Михайлов пред радиото.

По думите му единствено още не е ясно дали смъртните актове ще бъдат издадени от кметството в Горни Лом, община Чупрене или администрация по местоживеене.

“Не се ангажирам със срокове, но имаме обещание до най-къс срок да се издадат смъртни актове на загиналите”, каза още кметът.

По думите му след издаването на смъртните актове загиналите 15 души няма да се водят безследно изчезнали. През днешния ден разследването на място във взривения завод, което беше прекъснато заради изборите, не е подновено. “Не се провежда разследване до този час на деня. Информацията, която получихме, е, че разследването се спира заради деня на вота”, допълни Илиян Михайлов.

"Труд" обаче писа, че през днешния ден екипът от 15 следователи ще разглежда основно записи от камерите на цеховете. Те не са унищожени, защото са на сървър, който е далеч от мястото на експлозията.