Няколко жени бяха освиркани и помолени да напуснат шоу за нови таланти на 24 октомври в клуб в Манхатън, след като вербално нападнаха Харви Уайнстийн, който бе сред присъстващите. Комедиантките Кели Бакман и Амбър Роло, заедно с актрисата Зоуи Стъклес, се изправиха срещу опозорения в Холивуд вече бивш филмов продуцент, обвинен от над 80 жени в изнасилване, сексуален тормоз и сексуално насилие, пише "Гардиън".

Заел маса на събитието, Уайнстийн бил заобиколен от няколко млади жени и двама телохранители. Кели Бакман била на сцената, когато го забелязала и направила коментар относно присъствието му. В началото се възцарила тишина, след което членове на публиката започнали да я освиркват с викове "млъквай".

"Аз съм комедиант и нашата работа е да показваме слона в стаята – казва Бакман от сцената във видео, публикувано в Инстаграм. – Това е Фреди Крюгер в стаята, ако искате така да го наречете. Не осъзнавах, че трябва да донеса боздугана си и свирката за изнасилване на "Часът на актьорите". Вие доведохте този човек тук, така че майната ви, които и да сте."

По време на антракта Стръклес и Роло се приближили към масата на Уайнстийн. Обръщайки се към присъстващите, Стръклес заявила на всеослушание:

"Никой ли няма да каже нещо? Наистина ли никой няма да каже нещо?".

Видео от случката е публикувано на нейната страница във Фейсбук.

"Бодигардовете му ме изгониха навън – разказва Стръклес в публикация в социалната мрежа. – Когато напуснах сградата, плачейки от яд и неудовлетворение, група жени бързо ме заобиколиха и изразиха страха си да изкажат някакъв коментар по негов адрес. Благодариха ми, че говорих."

Роло е била по-крайна – тя извикала, че Уайнстийн е "ши**но чудовище" и че "трябва да изчезне". Филмовият магнат, който си уреди гаранция от 1 млн. лв., след като бе арестуван по обвинения за изнасилване, вече се появява изключително рядко на публични събития.

В изявление до изданието "Business Insider" Джуда Енгелмейър от екипа на Уайнстийн, казва:

"Харви Уайнстийн беше навън с приятели, наслаждавайки се на музиката и опитвайки се да намери някаква утеха в живота си, преобърнат с главата надолу. Тези сцени не бяха предизвикани, бяха проява на грубост и пример за това как съдебните процеси се смачкват от публиката, както се случва и в съдебната зала."

Уайнстийн продължава да отрича всички отправени му обвинения.

Бакман споделя, че откакто качила видеото, профилът ѝ бил залят от вълна от подкрепа от непознати и колеги комедианти. Самата тя жертва на изнасилване, в програмата ѝ има шоу "Шеги за изнасилване: От оцелелите"

"Не бива да приемаме това чудовище просто да посещава шоу за таланти в индустрията – казва тя. – Исках да накарам хората да се почувстват неудобно и се надявам, че ще продължат да се чувстват така."

Площад Славейков