Феноменът, при който избирателите гласуват преференциално за кандидата, чиито номер е същият като номера на партията е сработил в листата на "България без цензура" в Пловдив. Това научи Клуб Z от местния РИК. Номер 13 в листата е Ана Баракова, която става втора. Водач на листата е лидерът на партията Николай Бареков. В случай, че той си остане евродепутат или влезе от Варна, където също е водач, то именно Баракова ще бъде пловдивски депутат на ББЦ. Формацията се яви с номер 13 в бюлетината, който според нейния предизборен клип бе "фатален за партиите на статуквото".

Феноменът 9/9 е е засегнал сериозно ГЕРБ. В Благоевград Кирил Котев от номер 9 става номер 2 и най-вероятно ще бъде депутат. В Добрич деветият Стилиян Митев също става втори и ще е депутат. В Пазарджик Десислава Костадинова, номер 9 в листата, също става втора и ще е депутат. Деветият в София-област Петър Беков също отива на второ място и влиза в НС. Същото важи за 9-тия в Стара Загора Димитър Желев.

Във Велико Търново ГЕРБ най-вероятно ще имат преференциално избран депутат, но този път не заради феномена 9/9. В старата столица 12-тата в листата Клавдия Ганчева измества втория и влиза в НС. Така е и във Враца, където Красен Кръстев е трети в листата, но отива на второ място и съответно може да стане депутат.

Преференциалното гласуване засяга и друтите партии. В Благоевград третият Муса Палев измества от второто място Ахмед Башев и влиза в парламента. Ако БСП имат двама депутати от района то депутат ще стане 6-ият в листата Богдан Боцев.

Във Велико Търново ако БСП има два мандата като втора в НС ще влезе Весела Лечева, която е 16-та в листата. Подобно е положението и във Видин. Ако БСП имат два мандата то депутат ще стане третата Николина Ванчева.

В Разград 8-мия в листата на ДПС  Гюнай Хюсмен ще бъде втори и ще стане депутат.

В София 23  деветият в листата на БСП Георги Кадиев отива на второ място и най-вероятно ще бъде депутат. В София 24 третият в листата на Реформаторския блок Мартин Димитров става втори. В София-област петия в листата на БСП Радостин Стойчев също има шасн да отиде на второ място и да стане депутат.

Във Варна, Габрово, Кърджали, Монтана, Русе, Смолян, Ямбол най-вероятно няма да има преференциално избрани депутати.