Късометражният филм "Чест" на режисьора Павел Веснаков (с продуцент и съсценарист Ваня Райнова) се класира за надпреварата за "Оскар" за най-добър късометражен филм. Филмът е номиниран и за Европейските филмови награди, които ще бъдат обявени на официалната церемония в Рига на 13 декември.

Всяка година Американската академия на филмовите изкуства допуска за участие в надпреварата късометражни филми, спечелили голямата награда на някой от най-престижните фестивали в света. "Чест" е носител на Grand Prix от фестивала в Клермон-Феран, който оглавява листата на най-добрите международни фестивали за късометражно кино и е в списъка на Академията за автоматична квалификация. Всички номинирани филми ще бъдат обявени на 15 януари 2015 г., а
победителите - на 22 февруари.

"Чест" е и в селекцията за Европейските филмови награди. Филмът спечели наградата за Най-добър късометражен филм на Българска филмова академия и има 15 награди от международни фестивали. Световната премиера на "Чест" беше миналата година в състезателната програма за късометражно кино на Филмовия фестивал в Локарно. 

В главната роля е актьорът Михаил Мутафов, носител на наградата за Най-добър актьор от Международния филмов фестивал в Брюксел и Ла Гуаримба филм фест, Италия. Партнират му Ани Бакалова, Светлана Янчева (награда за Най-добра
поддържаща роля на Българска филмова академия 2014) и младият талант Александър Алексиев . Оператор на филма е Орлин Руевски.