Вечно неотразимата Наоми Кембъл реши да стартира нов флашмоб - този път в помощ на пострадалите от войната сирийски деца. Вдъхновена от дивата популярност, която спечели "Ледената кофа" в борбата с Амиотрофичната латерална склероза, известна като „болестта на Лу Гериг", Черната пантера на световния моден подиум реши да се включи в новата благотворителна щафета, наречена Wake up call ("Звън на будилник"). Освен пари за каузата, този флашмоб изисква и да пуснеш в социалните мрежи своя снимка, направени в леглото веднага след събуждане.

Така в микроблога на топмодела в Instagram се появи нейна фотография в кревата и без макиаж. (Тук ни позволете леко да се усъмним в липсата на външна намеса, но какво пък - сигурно има такива хора - и на 44, и леко гуреливи изглеждат фантастично.) "Качвайте свои снимки или видеа от момента, в който сте се събудили и предавайте щафетата!", призова Наоми своите многочислени фенове. 

На флашмоба вече се лепят всякакви знаменитости и може да се очаква, че скоро лавината ще тръгне мощно по надолнището. Надяваме се - придружена с подходящата доза финансови средства, защото на бедстващите сирийски деца от снимка по пижама по-топло няма да им стане.

Само не знаем как ще реагира на инициативата нашенският "рапър" Бичето, който прослави родината ни по света. Но с интерес ще следим за реакцията му.