Цветана Пиронкова започна по убедителен начин участието си на турнира в Линц (Австрия) с награден фонд $250 000. Първата ни ракета отстрани след победа с 2:0 сета (6:2, 6:2) намиращата се под №395 в световната ранглиста Лиса-Мария Мозер (Австрия). Първата ни ракета нямаше никакви проблеми в срещата. Тя дирижираше случващото се на корта през по-голямата част от времето.

"Съжалявам за зрителите, които подкрепяха своята любимка. Мисля, че играх добре. С изключение на последния гейм, в който не бях на ниво.По-лесно да играеш срещу някого, когото не познаваш. Тогава се концентрираш максимално и показваш най-добрата си игра.Тук условията са чудесни. Централният корт е много хубав. Благодаря за подкрепата на публиката," заяви Цвети веднага след победата.

Темпото на игра в днешния двубой не бе на високо ниво, тъй като 23-годишната австрийка допускаше много непредизвикани грешки, което доведе и до леко отпускане от страна на българката. Цвети игра спокойно и освободено, като съхрани силите си за следващия кръг, където най-вероятно ще я очаква Южени Бушар.

Канадката е една от най-обещаващите млади тенисистки в тура и през този сезон се намира в невероятна форма. До момента шестата в света Бушар и Пиронкова са се срещали два пъти, като българката няма спечелен сет.