Григор Димитров отпадна във втори кръг на "Мастърс 1000" турнира в Шанхай след загуба с 0-2 сета (5:7, 3:6) от 30-ия в света Жулиен Бенето. Французинът постигна втора поредна победа над българина и изравни на 2:2 успехите помежду им в тяхното съперничество.

След това ранно отпадане в китайския град шансовете на Димитров за класиране за финалния Мастърс на ATP в Лондон изглеждат все по-нералистични. Към момента Григор заема 11-а позиция в ранглистата и е отдалечен на 335 т. от осмия Милош Раонич (Канада). Времето за наваксване на този пасив обаче става все по-кратко, а и играта, която показва през последните седмици,  все повече го отдалечава от надпреварата в британската столица.

В днешната среща Григор показа нестабилни и неефективни удари, с които по никакъв начин не затрудни опитния французин. В първия сет хасковлията изпълняваше колеблив начален удар, което позволи на Бенето да достигне общо до шест брейк точки. Той реализира две от тях, които му бяха достатъчни, за да спечели първия сет.

Проблемите на българина продължиха и през втората част. Още в първия гейм, Гришо вкара само два от петте си първи сервиса и допусна изоставане от 0-40. Последва двойна грешка и  французинът без проблеми проби още на старта на втория сет. До края българинът не само не успя да върне изоставането си, но при 5-3 допусна нов брейк и така след 1 час и 20 минути игра напусна корта разочарован.

Турнирът в Шанхай се превръща в един от най-неуспешните за тенисиста ни, който така и не може да преодолее втория кръг. В предходните си участия през 2011 г. и 2012 г., Гришо отпадна от Анди Родик и Новак Джокович, а през миналия сезон Кеи Нишикори го победи още на старта.

През следващата седмица Григор ще вземе участие на турнира If Stockholm Open. Точно там преди година той завоюва първата си титла на ниво ATP.