Нашумелият случай в Пловдив, при който бяха убити баща и син, днес придоби нови окраски по време на делото за мярката за неотклонение на единствения заподозрян. 

Обвиненият Йордан Таков остава в ареста, реши Окръжният съд, след като на 26 ноември в града бяха намерени мъртви Христо и Васил Боневи, а той направи пълни самопризнания за деянието.

Пред Темида подсъдимият заяви, че е бил нападнат и не е имал избор.

По данни на прокуратурата той е застрелял със 7 куршума своя бизнес-партньор и първи братовчед, както и сина му. Държавното обвинение обаче отхвърли първоначалната версия, че убийството е заради неуредени финансови отношения. Двете жертви са били удряни с тъп предмет преди да бъдат застреляни.

"Съжалявам, нямах избор! Беше страшно! Само Господ ми помогна - благодаря на него, че съм тук иначе няма да ме има", коментира Таков, цитиран от "Марица".

Той твърди, че бил нападнат от двамата пострадали и това била единственото възможност да предотврати кървавото деяние.

Адвокатът на Таков Стефан Левашки помоли съда да наложи втората по тежест мярка - „домашен арест”, но молбата му беше отхвърлена. Той уточни, че клиентът му е бил нападнат с юмруци и се е защитил.

По думите на защитника, спорът е бил по дребен битов повод – като „между роднини”. Задържаният твърди, че синът на неговия бизнес-партньор е страдал от психично заболяване и добави, че той първи е извадил нож в кавгата.

Оръжието все още не е намерено.

Накрая съдът прие, че дори при мярка, различна от "задържане под стража", не съществува опасност обвиняемият Йордан Таков да се укрие, но с оглед обществената опасност и морална укоримост на деянието е налице реална опасност да извърши престъпление.