Виртуалната певица Хацуне Мику представи с групата си песента Sharing the World - на живо в ток шоуто на Дейвид Летерман по канала CBS. (Когато видите клипа, ще разберете защо не слагаме кавички на думата "живо".) Впечатляващото ѝ изпълнение бе част от промоцията за концертите, които г-ца Мику ще изнесе с бенда си в САЩ тези дни. В Лос Анджелис тя ще бъде видяна и чута на 11 и 12 октомври, а в Ню Йорк - на 17 и 18 октомври, съобщи порталът Joystiq.

Всъщност по време на шоутата зрителите виждат холограма на певицата, изпълнена в традиционния за японската рисувателен стил "манга", а гласът ѝ е произведен от речеви синтезатор, създаден специално за правене на песни. Все пак трябва да благодарим на японските компютърни гении, че за да свикнем постепенно с връхлитащото ни дигитално бъдеще, първо направиха холограма на анимиран герой, а не на хомо сапиенс.

Мику е японски персонаж-талисман, измислен за речевия синтезатор Vocaloid m,ep 2007 г.. Тя е много популярна в родината си, а нейният образ се тиражира мощно от развлекателните медии. Покрай Мику за Vocaloid били измислени и други герои, но нейният сексапил изместил категорично останалите. Изображенията на виртуалната певица са гравирани върху три алуминиеви пластини, които носи на борда си японската космическа сонда "Акацуки", изстреляна към Венера през 2010 г. - вероятно за да ни представи подобаващо при евентуална среща с извънземни по пътя.