Фенски гняв доведе до удължаване на работното време на градския транспорт в София тази нощ.

Запалянковците се вбесиха, че Столична община до късния следобед не планираше автобусите и тролеите да се движат извънредно, за да извозят зрителите след мача България - Хърватия на стадион "Васил Левски", който ще приключи малко след 23,30 ч. Което означава, че запалянковците трябваше да бързат, за да хванат последния автобус, метро или друг тип превозно средство, при това трябва да се надяват на късмет и бързи крака.

На стадиона се очакват към 30 хиляди зрители за важния мач, днес интересът към продажбата на билети е засилен заради топлото време и склонността на българина да си осигурява правото на вход за голямо събитие в последния момент.

В социалните мрежи и форумите феновете се питаха: как така за мача "Лудогорец" - "Реал" (Мадрид), който започна в същия час, транспортът продължи да върви и след полунощ, а за националния отбор, който е истинската национална кауза, не може?!

Отговорът е прост: собственикът на българския шампион Кирил Домусчиев си е платил. Никой не казва официално колко.

А данъкоплатците не заслужават ли един жест, когато играе България?

По този въпрос от общината и БФС си прехвърлят топката няколко часа. Първите се оправдаваха, че е трябвало да бъдат уведомени от футболната централа, която да поиска удължен график.

От БФС пък твърдяха, че всички в общината отлично са знаели за часа и мястото на мача, тъй като са променяли линии на градския транспорт и са участвали в обсъждания с футболните хора на най-различни въпроси. Като напрамер паркоместа и т.н.

В крайна сметка Столична община зарадва запалянковците. До 1 часа след полунощ ще се движат тролейбусна линия № 2; трамвайни линии № 10, 12 и 18; автобусни линии № 76, 94, 280 и 604.