Мая Манолова от БСП поиска вътрешно допитване в партията, ако се стигне до вариант партията да участва в управление с ГЕРБ.

 "Отиваме на преговори, БСП се дължи като национално отговорна партия", каза още тя пред Диана Найденова по Нова тв. 

Според Манолова в сегашната ситуация най-лошото било да се отиде на следващи избори, да се завърти спиралата "избори след избори". "Моментът е критичен и партиите трябва да излязат от тясно партийните си дрехи, следващите избори означава политическата нестабилност да продължи", коментира Манолова.

"Не очаквам моите избиратели да подкрепят следващо увеличение на цената на тока. ГЕРБ също могат да отстъпят, ако търсят съгласие. На мен ми изглежда малко вероятно да управляваме с ГЕРБ и не бих налагала такова решение на хората, които са гласували за нас", уточни тя.

"Партньорството с ДПС на тъмно срина нашия морален облик. Казвам го с болка, защото ние наистина приемахме добри закони. Загубихме доверието на хората, загубихме каузата, част от моралния си авторитет", коментира Мая Манолова от БСП пред Нова тв.

Тя обясни, че имало много въпроси, с които разговаряла със Сергей Станишев: "Защо трябваше да искаме избори през юли? Защо бутнахме правителството? Защо поискахме задължително гласуване, след като месец по-рано говорихме обратното", попита Манолова реторично.

Според нея от БСП не можели да отстъпим от ангажимента си да повишават доходите на хората. Не можели да се съгласят на по-голямо увеличение на цената на тока. Друго задължително, което ще изисквали при преговорите е да продължи подкрепата на държавата за регионите, изброи Манолова.

"Призовавам ръководството на ДПС да оттегли първия в листата", каза още избраната от Кюстендил депутатка по повод на Александър Методиев. Методиев, по-известен още като бат Сали влиза в парламент с малко повече от 800 гласа за ДПС. Неговият избор разгневи жителите на Кюстендил, които започнаха протести, а в понеделник обявиха и че ще блокират основни пътища.    

Между Манолова и Найденова имаше и кратка схватка, докато решаваха къде точно да отидат в Кюстендил. "Затова не ви харесват, защото сте ментор", обърна се журналистката към депутатката. "Затова не харесват вашето предаване. Вакарвате всичко в коловоз", отвърна на удара Манолова.