Тайванска медия обяви, че Apple готвят не просто един нов iPad за този ноември, а и два допълнителни модела - 12,9-инчов гигант, и устройство тип „2 в 1“.

Очаква се компанията от Купертино да обяви новия модел на таблета си на 16 октомври. Дали ще се казва iPad Air 2, iPad 6, или ще получи изцяло ново наименование, едно е сигурно – той ще бъде едно подобрение на стандартния 9,7-инчов таблет, чийто първи модел излезе през далечната 2010 г.

Още от няколко месеца обаче се говори за iPad Pro – вариант на таблета с по-голям дисплей, подобно на новите Galaxy Note Pro и Galaxy Tab Pro на Samsung. Той ще е насочен към дизайнери, архитекти, художници, все хора, които ще се зарадват на 12,9 инча дисплей с резолюцията, типична за Apple.

Но това няма да е най-голямата изненада, смятат източници от далечния Запад. Apple може да готви и хибриден таблет+ноутбук, подобно на вече старичкия Asus Transformer, също с 12,9-инчов екран, но – изненада – снабден с новата настолна операционна система Mac OS 10.10 Yosemite. Тя вече има характеристики като на мобилната платформа iOS – календар, център за известия и телефонна функция. Подобен хибрид ще бъде вероятно насочен към бизнес-потребителите.

Няма нищо лошо Apple да разширява продуктовата си линия, която в последните две години се въртеше около 1 лаптоп, един настолен компютър, един таблет и един телефон, но специалистите се притесняват дали американската компания ще насмогне да създава различни, но все така изчистени продукти. Голямата версия на последния iPhone показа, че може би и два модела са им много.