"Основната причина да не стана депутат е, че не си изкарахме гласовете. Ако през 2011 г. имахме 11 000 гласа, сега са 8000”, заяви в "Здравей, България” по Нова Антон Кутев - бивш депутат от БСП.

Ех! Червени емоции обляха сутрешните блокове на националните телевизии. С привидно спокойствие Корнелия Нинова, Таско Ерменков, Нидал Алгафари и Антон Кутев обясняваха какво не им е стигнало, за да продължат да бъдат такива, каквито обичаха да бъдат - депутати и пиари от управляваща партия. С гласове, прегракнали от вълнение, те се напънаха да убедят обществеността, че няма нищо лошо в това да не си депутат, а ако си, но в опозиция, пак няма лошо - ще бъдеш "конструктивна" такава. Но ако пиарът Алгафари (емигрирал за известно време в АБВ, после завърнал се при Стогодишната кърмилница) подаде оставка с апломб (какво остави, не става ясно), то клетият Антон Кутев, останал извън парламента, прояви завидно хладнокръвие.  

"За мен петте години в парламента се отбелязаха с това, че започнах да пия хапчета за кръвно, за холестерол, диабет. Ще посветя един-два месеца на това да намаля хапчетата”, сподели клетият Кутев - един от най-верните сподвижници на Сергей Станишев и автор на миналогодишната крилата фраза, че протестиращите срещу казуса "Пеевски" са умните и богатите, които се борят срещу бедните и гладните.

"Ще продължа да правя същото, каквото и досега – не се притеснявам за прехраната си. Извън парламента съм живял по-добре, отколкото в него”, допълни бившият депутат. Ние се опитахме да установим какво точно е работил московският възпитаник Кутев преди да навлезе в червените дебри наполит иката, но не успяхме. Ще бъдем щастливи да научим.

"Демонизирането на БСП е процес, който върви от 20 години. Делян Пеевски беше важна грешка, която катализира процеса в голяма степен. Добрите времена за ДПС свършиха. Убеден съм, че Борисов няма да направи глупостта да ги привлече отново във властта, защото това би било самоубийствено за него. Видях цялата идиотия на това да работиш с ДПС в смесените райони и не искам никога повече да ми се случва”, заяви Антон Кутев.

Бедни, бедни Кутев! Защо не го прозря още докато правехте тройните коалиции?

Стигнал до тези драматични изводи, г-н Кутев доказа, че човек и добре да живее, рано или късно излиза от парламента и му се налага да прозре истината в сблъсък с действителността. Тя, действителността, от депутатската банка изглежда другояче.

"Никой не очаква от ДПС или от ГЕРБ да бъдат морални и справедливи. Докато от БСП винаги се е очаквало това. Винаги нас са ни наказвали за всичко, което се случва в системата. Каквото обещахме, го направихме и това го обяснявахме цяла кампания”, каза Кутев и сякаш си вярваше. Нека не забравяме обаче, че той е учил за изкуствовед, т. е. артистизмът не му е чужд.

Това негово изказване даже не се наемаме да коментираме. То само показва, че май прекалено рязко е намалил хапчетата.