Изнасилвач No 1. за Великобритания получи доживотна присъда, предаде "Индипендънт". Съд постанови, че той е изнасилил поне 48 мъже, но се смята, че броят на жертвите достига 195 души.

Трийсет и шест годишният Рейнард Синага обикалял в ранните часове на деня барове в Манчестър около апартамента си и предлагал на пияни мъже да ги приюти за през нощта. Често им давал допълнително алкохол, за да изпаднат в безсъзнание, след което се снимал докато ги изнасилва.

Съдийката Сюзан Годар го описа като "зъл сериен сексуален преследвач".

"Една от жертвите Ви описа като чудовище. Мащабът на нарушенията Ви потвърждават това описание", допълни тя.

Мъжете, повечето от които са хетеросексуални, нямали спомен за посегателствата, които Синага заснема на телефона си. Често напускали апартамента без да имат представа за престъплението.

Синага е арестуван, след като една от жертвите му възвръща съзнанието си, измъква се от дома му и посещава местното РПУ с телефона на изнасилвача.

Позицията на защитата - че мъжете са участвали в сексуална игра, в която са се престрували на мъртви, бе определена за "нелепа" от прокурора по делото Иън Симкин. На някои от видеата се вижда как жертвите хъркат.

Синага бе признат за виновен по 159 престъпления, извършени между януари 2015 г. и май 2017 г. - 136 случая на изнасилване, 13 - на сексуално посегателство, 8 опита за изнасилване и 2 случая на нападение чрез проникване.

Служители на полицията на Манчестър призова всеки, който смята, че е бил нападнат от Синага, да се свърже с тях.