Моделката Кейлин Уорд, която вече се самоопределя за "Голата филантропистка", събра стотици хиляди долара помощи за пожарите в Австралия, съобщи "Бъзфийд".

Базираната в Лос Анджелис сексуална работничка разкри, че е видяла репортажи от бедствието на континента и кадрите я разтърсват.

Заедно със семейството си тя става свидетелка на тежките пожари в Калифорния, които изгарят 200 000 акра земя. Къщата им оцелява, но мнозина от съседите губят имотите си.

Затова се замисля по какъв начин може да помогне на Австралия.

"Гледах всичките публикации в "Туитър" за австралийските пожари и наистина се загрижих заради това, че медиите не ги следят и че хората не даряват достатъчно", обясни тя пред "Бъзфийд Нюз".

Тогава ѝ хрумва идея. Така или иначе продава голи снимки онлайн, защо да не го прави благотворително?

Снимка Туитър

На 3 януари тя публикува в "Туитър" пост, в който обещава на всеки, който може да предостави доказателство, че е дарил 10 долара за изброени австралийски благотворителни организации, да получи гола снимка на личните си съобщения. 

 

По-късно обяснява:

"Очаквах да събера около 1 000 долара, но туитът избухна", разкри тя.

Само за 1 ден 200 000 харесват поста ѝ.

Уорд е наела екип от четирима души, които помагат да провери хилядите получени съобщения с информация за даренията и да отвърнат с обещаната гола снимка.

Снимка Туитър

До средата на неделя моделката изчислява, че е събрала над 500 000 долара. Тя споделя с изненада, че реакцията е най-вече позитивна.

Въпреки че кампанията се води в "Туитър", тя бързо се разпростира и до "Инстраграм", където Уорд разполага с 50 000 последователи. Тази събота Уорд обяви, че "Инстаграм" е изтрил профила ѝ заради публикуването на "сексуално агресивно съдържание".

"Акаунтът е спрян заради нарушаване на правилата за ползване. Предлагането на голи снимки не е разрешено на "Инстраграм", сподели говорител на "Фейсбук" пред "Бъзфийд Нюз".

Уорд обещава, че заедно с екипа си ще отговаря на възможно най-много съобщения.

 

 

"Деактивираха моя "Инстраграм", семейството ми се отрече от мен, а мъжът, когото харесвам, не желае да си говорим заради един "туит". Но, майната му - спасете коалите."