Ким Чен Ун се появи с бастун и опроверга всички слухове за неговото изчезване от публичния живот. Той не се бе появявал от трети септември. И липсата на вожда породи какви ли не тълкувания - починал, свален с преврат, тежко болен (инсулт или инфаркт), сестра му Ким Йо Чен му отнела трона и т.н.

Явно се оказа прав онзи високопоставен ръководител, който преди 4 дни заяви, че Ким е навехнал глезен и си наранил коляното и лекарите са му предписали 100 дни пълен покой. При това партийният чиновник се осмели да намекне, че травмите са от прекалено затлъстяване.

Днес пхенянската телевизия разпространи кадри с вожда, за да успокои народа и да пресече зловредните гадания в чужбина. 

Маршалът продължава да ръководи партията и народа, тръбеше пропагандната машина. И, за да докаже това, Ким отиде на инспекция в жилищен квартал за учени в Пхенян. Очевидно, за да потвърди версията с диагнозата на ортопедите, той бе с бастун. Настроението му бе великолепно и усмивката не слизаше от лицето му. 

Нашите учени са големи патриоти и правят всичко за мощта на родината, а ние ще им помагаме безусловно, рече и отсече Ким III.

С това приключва, поне засега, сагата с вълненията около властта в Пхенян. Стига наистина бастунът да е истински, а не камуфлаж за друга причина за дългото му отсъствие от обществения живот.