Григор Димитров стартира с победа тазгодишното издание на турнира "If Stockholm Open" с награден фонд 593,705 евро. Днес заедно с френският си партньор на двойки Пиер-Юг Ербер преодоляха първия кръг на надпреварата, надигравайки водачите в основната схема Жан-Жулиен Роже и Хориа Текау с 2-1 сета (7:5 4:6 12:10).

Благодарение на този успех двамата си гарантираха чек за 4,680 евро и по 45 точки за световната ранглиста на двойки, а в спор за място на полуфиналите ще се изправят срещу Джак Сок и Трет Хюи.

А в първия си двубой на сингъл защитаващият титлата си българин ще се изправи срещу Теймураз Габашвили (Русия). Като поставен под №2 в схемата Гришо пропусна първия кръг, докато руснакът си осигури място на осминафиналите след победа с 6-2 6-4 над Алехандро Фая (Колумбия). 

До момента Димитров и Габашвили са изиграли един единствен мач помежду си. През 2011-а година на червени кортове в Хюстън, САЩ руснакът от грузински произход победи със 7:6, 6:3.

Преди мача българинът даде кратко интервю за официалния сайт на турнира, в което коментира миналогодишния си триумф, както и очакванията си за тазгодишното издание:

В момента се чувствам добре, имам и още няколко дни, в които да се подготвя за мачовете. Развълнуван съм да бъда отново тук и ще се опитам да защитя титлата си. Финалът през миналата година определено ще бъде нещо, което ще помня до края на живота си. Предвид факта, че живеех тук за известно време, това прави трофея още по-ценен за мен. Чувствам се уверен преди началото на турнира. До края на годината остават още няколко състезания и искам да приключа силно този сезон.

Междувременно на официалния сайт на bTV се появи съобщение, че всички мачове на Григор Димитров в Стокхолм ще бъдат предавани по bTV Action, а останалите двубои от турнира от четвъртфиналната фаза нататък ще се излъчват по RING.BG.