Григор Димитров започна с успех защитата на титлата си от турнира "If Stockholm Open". След здрава битка, българинът победи световния №59 Теймураз Габашвили (Русия) с 2:0 сета (7:5 7:6(4)) и се класира за четвъртфиналите на надпреварата.

Благодарение на успеха Григор си осигури 15,360 евро от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста, а в спор за място на полуфиналите ще срещне победителя от мача между шестия в схемата Жереми Шарди (Франция) и Джак Сок (САЩ).

В днешния мач, най-добрият ни теннисист се разходи по ръба на бръснача, но за радост на феновете му не допусна изненада. Все пак, ако иска да дублира титлата в шведската столица, Димитров ще трябва да покаже по-убедителна игра в останалите срещи.

Григор достигна до пробив още при първата възможност и само няколко минути след началото на срещата поведе с 3:0 гейма. След първоначалния подем, българинът допусна спад в играта си и грузинецът спечели четири поредни гейма за 5:5. В заключителния етап на частта Гришо се мобилизира, спечели подаването си, достигна и до ключов брейк, с който сложи край на първия сет след 55 минути игра. 

Втората част също предложи много равностоен тенис. Играта от основна линия и при двамата тенисисти бе на високо темпо, много агресивна и разнообразна. Пръв до пробив достигна Димитров, но веднага след това руснакът върна изоставането и резултатът бе изравнен зa 4:4. Последва размяна на геймове и сетът бе вкаран в решителен тайбрек. В него Гришо показа шампионски характер и след един невероятен минаващ удар сложи край на спора.