Испанският актьор Хавиер Бардем приключва с преговорите със студията Disney за присъединяване към актьорския състав на филма "Карибски пирати 5: Мъртъвците не разказват приказки", съобщи The Wrap. Според изданието на Бардем е предложена ролята на главния злодей - капитан Бренд. След оттеглянето на Гор Вербински, над лентата ще работят режисьорите Йоаким Ронинг и Аспен Сандбърг, заснелиснявшие историческата драма "Кон Тики". Премиерата на новите "Пирати" е предвидена за 2017 г.

Както обикновено, главната роля е поверена на Джони Деп. По-рано се появиха слухове, че за проекта се водят преговори и с Орландо Блум, който участва в първите три серии, но продуцентите още не са взели решение.

Снимките започват през февруари догодина в Австралия. Държавата даже участва във финассирането на филма - властите дадоха на Disney $ 20 млн., само и само "Пиратите" да бъдат снимани в страната им. Кинокомпанията от своя страна гарантира създаване на няколко хиляди работни места и че ще инвестира в инфраструктурата на Австралия $ 100 млн.

Напомняме, че Хавиер Бардем много обича да играе лошия в киното и му се удава доста добре. За ролята си на наемния убиец в "Няма място за старите кучета" на братя Коен той взе "Златен глобус" през 2008 г.