Григор Димитров и френският му партньор Пиер-Юг Ербер приключиха участието си на двойки в турнира с награден фонд 593 705 евро в Стокхолм. Българо-френското дуо допусна поражение с 6:1, 1:6 (6:10) от Джак Сок и Трет Хюи в двубой от четвъртфиналите.

Срещата започна отлично за Димитров и Ербер, които поведоха с 5:0 и без проблеми приключиха първия сет в своя полза. Отговорът на Сок и Хюи обаче не закъсня и те успяха да постигнат пълен обрат. Във втората част поведоха с 3:0 и до края дадоха само гейм на опонентите, а в шампионския тайбрек отново бяха по-мобилизирани и се наложиха с 10:6 точки.

Българинът и французинът напускат турнира в шведската столица с чек за 4680 евро и по 45 точки за световната ранглиста на двойки, в която от следващата седмица Гришо ще се изкачи с близо десет позиции до около №165.

Григор ще има отлична възможност да вземе реванш от Сок още утре по време на четвъртфиналите на сингъл. Американецът стигна до този етап на надпреварата, след като изненадващо отстрани шестия поставен Жереми Шарди (Франция) със 7:6(3), 6:3, а Димитров се класира за тази фаза след успех със 7:5, 7:6(4) над Теймураз Габашвили (Русия).

До момента Григор Димитров и 22-годишният Джак Сок, който към днешна дата заема рекордното за него 51-о място в ранглистата на АТР, нямат официален мач помежду си.