Предварително уговорената за тази вечер в Милано среща на германската канцлерка Ангела Меркел и руския президент Владимир Путин не се състоя, обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Според него причина бил натовареният график и наложените промени в него. Той обаче не конкретизира чии точно протоколен   график не е бил спазен и затова е пропаднала срещата. Както е известно през целия ден Путин имаше натоварена програма в Сърбия, а Меркел преди да излети за Италия държа реч в парламента. Поне до този момент няма индикации, че "натовареният график" е дипломатично извинение за провал на разговора поради други съдържателни причини.

Сега техническите щабове на двете страни правят всичко възможно да намерят нов час. И отново Песков не съобщава за тази вечер или за утре. Освен с Меркел по принцип руският лидер трябваше да се види и с френския си колега Оланд и с британския премиер Камерън. Освен това, без да е уговорена предварително, утре се очаква с интерес среща между Путин и украинския президент Порошенко. На тях най-вероятно ще присъстват и Меркел и Оланд.