Както се очакваше, Apple представи в четвъртък два нови модела таблети - iPad Mini 3 и iPad Air 2. iPad Air 2 е дебел само 6,1 милиметра - с 18% по-тънък от предшественика си. Еволюцията на легендарния таблет е впечатляваща - ако два iPad Air 2 се лепнат един върху друг, дебелината им ще е по-малка от тази на първия iPad. Теглото му също е намаляло - от 469 на 437 грама.

Устройството е оборудвано с мощен A8X процесор, който дава графични възможности "като на конзола", има живот на батерията 10 часа с едно зареждане, както и биометричен четец в основния бутон, с който потребителите могат да го отключват и да правят разплащания.

iPad Air 2 идва в 3 цвята, като освен в сребрист алуминий, ще се продава в сива и златиста окраска. Резолюцията му е колкото на предшественика - 2048 на 1536 пиксела, но дисплеят вече е с антирефлексно покритие, което го прави по-удобен за използване при директна слънчева светлина. Двете му камери също са ъпгрейднати.

При iPad Mini 3 визуално няма промени, освен опцията за златист цвят. Но и при него е добавен биометричният сензор. Иначе процеорът и дисплеят остават същите.с