53-годишен мъж загина при инцидент със заседнал асансьор в столичния квартал "Гео Милев", съобщи Нова телевизия. Трагедията е станала малко след 22 ч в събота. В асансьора са пътували трима души - един от живеещите в блока и двамата негови гости. Мъжът ги изпращал, когато между 3-тия и 4-тия етаж асансьорът спрял.

Пътниците подали сигнал до техниците, но докато чакали помощта, на жената ѝ прилошало. Мъжът, който е неин зет се опитал да ѝ помогне да излезе. Жената и домакинът са напуснали шахтата, но мъжът е паднал в нея и е загинал.

Кооперацията и асансьорът са нови, към момента няма данни за причината за повредата на съоръжението. Жената е настанена в болница с хипертонична криза, домакинът е в добро здравословно състояние. Достъпът до асансьроа е ограничен и той е запечатан.

Само преди няколко месеца асансьор убиец отне живота на една жена, а друга пострада и беше настанена в болница. Тогава 46-годишната Цветелина Радунчева загина на място при падането на асансьора от 9-ия етаж, а на  Мария Ваклинова (41 г.) бяха направени две операции - на гръбначния стълб и на единия крак. 

Проверка на 975 асансьора показа, че близо 25% от тях са опасни. "Несвършена работа" беше причината за инцидента, оповестена в доклада на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Тогава стана ясно, че съоръжението не е преминавало технически преглед 2 години, а некачествен ремонт е причинил трагичния инцидент.