Филмът "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" ще счупи всички рекорди по количество спецефекти за единица време, обещаха от на компанията Marvel, сякаш имат повод за гордост.

Втората част от супергеройския филм, включващ в себе си Железния човек, Непобедимия Хълк, Тор – Богът на гръмотевиците, Капитан Америка, Хоуки и Черната вдовица, е на път да премахне окончателно актьорите, нормалните хора и направо целия смисъл на киното. Превръщайки филмите в компютърно генерирани гръмотевици и трескавици, между които се мотаят свръхчовеци с шарени тенекиени брони и нечовешки способности, Marvel явно разчитат да спечелят много пари от дъвчещи пуканки деца в салона, започвайки от месец май догодина.

По думите на изпълнителния продуцент Виктория Алонсо, в "Епохата на Ултрон" ще има над 3 000 сцени, създадени с компютърна графика. Тя с искрена радост отбелязва, че в "Първият отмъстител: Друга война" имало само 2 500 подобни епизоди за същото филмово време.

В производството на новите "Отмъстители" ще помагат и чуждестранни студии. Marvel ще задействат в работата десетина компании извън Щатите. "Понякога те имат идеи, които на нас не са ни хрумвали", казва Алонсо, очевидно имайки предвид идеи за компютърни ефекти, а не за драматургични обрати.

Първият филм за бандата "Отмъстители" на "режисьора" Джос Уидън излезе по екраните през 2012 г. В него се снимаха звезди като Робърт Дауни-младши, Крис Еванс, Марк Руфало, Крис Хемсуърт, Скарлет Йохансон, Том Хидълстоун и Самюъл Л. Джаксън. Блокбастърът заработи $1,5 милиарда при бюджет $220 милиона и зае трето място в списъка на най-касовите ленти в историята.

С "режисурата" на "Отмъстителите 2" пак се е заел Уидън, а актьорският състав е практически непроменен. Така че е ясно какво може да се очаква, освен задължителния дъжд от пари в джоба на продуцентите.