Художникът Даниел Аршам пусна в мрежата апокалиптичен късометражен филм, наречен Future Relic 02. Главната и единствена роля във видеото изпълнява нашумелият и наистина талантлив актьор Джеймс Франко.

Творческият дует Аршам-Франко създал видеоарта удивително бързо, всичко на всичко за 4 дни.

9-минутният филм разказва историята на самотен човек от необозримото бъдеще. Нашата цивилизация за него е далечно минало. От нея са останали само вкамененелости от мобилни телефони, фотоапарати, телевизори, игрови приставки и подобни изкопаеми реликви.

Героят на Джеймс Франко им намира неочаквани приложения: той разтапя телефон и изпива с получената от него вода хапче с формата на съвременен цент. После виждаме наш съвременник - очевидно с него се е случило същото, което е сполетяло жителите на древния Помпей.

Героят на Франко оценява присъствието на мумията и решава да се заиграе с нея... и повече няма да разказваме, защото филмът ще остане без интрига.

Както забелязвате, късометражката е решена в традиционния за Даниел Аршам черно-бял стил. Видеото е продължение на едноименната серия арт обекти на художника: фотоапарати, телефони и подобни съвременни атрибути, превърнати в изкопаеми.

Скоро работите на Аршам ще бъдат изложени в Locust Project в Маями - експозицията се открива на 15 ноември, така че ако имате път...