Служител на "ОК Супертранс" е 50-годишният шофьор на такси, който почина тази сутрин в столичното 8-о РПУ, научи Клуб Z.

Както МВР съобщи, мъжът се оплакал, че се чувства зле в ареста на районното в жк "Дружба" в 9.37 ч. Дежурният полицай е подал сигнал към „Бърза помощ” и СДВР. Независимо от бързата реакция, пристигналият медицински екип е констатирал смъртта на мъжа. В декларацията при задържането той е подписал, че не желае медицински преглед, гласи още официалната информация от МВР.

На мястото в момента тече оглед от следовател и дежурна оперативна група в присъствието на съдебен лекар.

Шофьорът и друг негов колега били задържани към 1.30 ч. нощес на автомагистрала "Тракия" заедно с 8 чужденци, които превозвали. Спрял ги патрул на СДВР за рутинна проверка.

Полицаите установили, че пасажерите са сирийски граждани - легитимирали се с бележки, издадени от Държавната агенция за бежанците за дома в Харманли. Чужденците и двамата таксиметрови шофьори били отведени в Осмо районно управление за изясняване на обстоятелствата около пътуването им. За случая била уведомена и дирекция „Миграция” за вземане на отношение по компетентност. 

От СДВР обявиха, че по-късно днес ще дадат брифинг за последните инциденти на тяхна територия.