Служебното правителство вдигна цената на тока. Светлото поскъпна с 10 на сто от началото на месеца и пет дни по-късно дойде фактурата. "Атака" трябва да е много, ама много, благодарна на премиера Георги Близнашки.

Приносът му към националистите определено е по-голям от цялата путинофилска риторика на Волен Сидеров. Оттук насетне бъдещите управляващи няма да имат избор - поскъпванията на тока свършиха. Каквото и да ви говорят ЕРП-тата няма да са прави и само ще си търсят белята. И както вече обяснихме за всичко е виновен бившият червен кадър Близнашки, а не ГЕРБ и коалиционните му партньори (които и да са те).

Сега е добре да се намери един Близнашки, който да фалира и КТБ. Това не е шега. Помислете си само как парламентът избира правителство, което веднага след това:

А.) Става свидетел на фалита на банката и обяснява как големите вложители правилно трябва да пият студена вода.

Б.) Как банката ще се оздравявя с държавни пари и как студената вода ще я пием всички ние.

За капана между две такива възможности има много удачна, но нецензурна дефиниция, която ще пропуснем с надеждата да се сетите. Така че важното е решението за съдбата на КТБ да дойде преди клетвата на новия премиер пред 43-ото Народно събрание.

От една страна това си е важен пиар ход, от друга - обективна реалност.

Само си представете оздравената КТБ. Вижте как в нея се наливат пари от държавата, оманци и кой ли не. Попълват се капиталови дупки за милиарди. Представете си и след това как българите доволни и щастливи се втурват към офисите на КТБ за да вложат на депозит и последните си левчета във вече стабилната банка.

Звучи ви твърде нереалистично!?

И на мен така.